TTSK predstavil trasovanie cyklotrasy úseku medzi Bolerázom a Smolenicami

17.10.2022 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Ilustračné foto: Archív TASR.

Trnava 17. októbra (TASR) - Cykloturistické spojenie medzi Trnavou a Smolenicami, ktoré spojí Trnavu s Malými Karpatmi, sa bude skladať z viacerých úsekov. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK).

Trasovanie 11-kilometrového úseku medzi obcami Boleráz a Smolenice bolo ukončené a samosprávny kraj naň vypracuje ďalší stupeň projektovej dokumentácie. "Spojenie Trnavy a Malých Karpát bezpečnou a komfortnou cyklotrasou chýba. Je veľmi žiadané, najmä preto sme sa rozhodli realizovať jej veľkú časť. Spomedzi troch návrhov sme v spolupráci s obcami Boleráz, Smolenice a štátnym podnikom Lesy SR vybrali trasovanie úseku medzi miestnou časťou obce Boleráz Klčovanmi a Smolenicami. Budú sa naň dať napojiť ďalšie cyklotrasy do priľahlých obcí," uviedla cyklokoordinátorka Trnavského kraja Silvia Szokolová.

Ako doplnila, TTSK teraz vypracuje projektovú dokumentáciu pre územné rozhodnutie. "Trasa v jemne zvlnenom teréne má potenciál slúžiť primárne na cykloturistiku. To znamená, že jej povrch nemusí byť tvorený len asfaltom, ale aj iným druhom materiálu," doplnila Szokolová.

Výstavbu úseku cyklotrasy medzi miestnou časťou Trnavy Štrky a Bohdanovcami nad Trnavou má na starosti mesto Trnava. Nadväzujúcu 6,2-kilometra dlhú časť medzi Bohdanovcami nad Trnavou a Špačincami zrealizuje Združenie obcí mestskej oblasti Trnava, a to aj s finančnou podporou samosprávneho kraja vo výške 68.000 eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava