V Smoleniciach bude Nočný Medokvas

13.10.2022 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Smolenice 13. októbra (TASR) - Jesenný festival medových nápojov sa začne v sobotu 15. októbra pod Smolenickým zámkom. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Trnava Alexander Prostinák.

Medokvas sa tradične koná trikrát do roka, na jar a v lete ho sprevádza živá hudba. Jesenná verzia festivalu sa odohráva po zotmení a má inú atmosféru. "Tajomný svet vysvietených stromov, kríkov a bylín navodí odlišný zážitok a nočné podujatie si z roka na rok získava väčšiu obľubu," uviedol organizátor podujatia Pavol Kudláč.

Návštevníci festivalu budú môcť ochutnať rôzne druhy slovenskej medoviny, medových nápojov a nebudú chýbať prehliadky priestorov výroby. "Nočný Medokvas bude mať aj svoj vlastný bar, v ktorom namieša drinky Róbert Šajtlava, ktorý v roku 2019 získal ocenenie barovej osobnosti roka," doplnil Kudláč.

Podujatie sa odohráva v pozadí s vysvietenou siluetou Smolenického zámku. "Organizátori mysleli aj na deti, pre ktoré pripravili hry aj maľovanie na tvár. V záhrade nájdu návštevníci aj zaujímavé stánky s občerstvením, ako sú burgre, francúzske palacinky, slovenské buchty či klasické alebo vegetariánske tacos," informoval Prostinák.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača