​​​​​​​V Karlovej Vsi sa skončila prvá etapa rekonštrukcie Púpavovej ulice

12.10.2022 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Bratislava 12. októbra (TASR) - Po dokončení prvej etapy rekonštrukcie Púpavovej ulice v bratislavskej Karlovej Vsi sa stavebnými zásahmi upravili desiatky parkovacích miest. "Na týchto miestach budú môcť vodiči parkovať aj po nadobudnutí účinnosti novely cestného zákona, ktorá parkovanie na chodníkoch čiastočne obmedzí," upozornil v súvislosti s ukončenými prácami hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes.

Pripomenul, že veľká rekonštrukcia Púpavovej ulice sa začala v križovatke ulíc Borská – Pernecká – Púpavová. Práce rozdelili na etapy, aby sa zmiernili dopravné obmedzenia vo vnútroblokovej komunikácii, ktorá je zároveň jednou z dopravnej najvyťaženejších ulíc. "Druhá etapa je plánovaná na budúci rok v závislosti od schválenia budúcoročného rozpočtu," dodal hovorca mestskej časti.

Súčasťou rozsiahlej rekonštrukcie je okrem úpravy parkovacích miest kompletná obnova povrchu vozovky, ale aj oprava poškodených obrubníkov a riešenie nových kontajnerových stojísk mimo vozovky, prostredníctvom čoho by sa mohli vytvoriť aj nové parkovacie miesta.

Rekonštrukcia bude financovaná z úveru, ktorý si aj na tento účel Karlova Ves zobrala. Miestni poslanci vyčlenili na rekonštrukciu v rozpočte Karlovej Vsi sumu 240.000 eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

3. – 4. máj - 105. Štefánik

Celoslovenská spomienka pri príležitosti 105. výročia tragickej smrti . R. Štefánika

4. – 5. máj - Červenokamenské remeselné trhy

festival hrad Červený Kameň

4. – 5. máj - Račianske hody

Bratislava, mestská časť Rača