Žilinská diecéza komunikuje s farnosťami o pripravovanom zdražovaní energií

05.10.2022 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na snímke Katedrála Najsvätejšej Trojice, rímskokatolícky farský kostol v historickom centre Žiliny počas rekonštrukcie. V Žiline 16. decembra 2021. FOTO TASR - Erika Ďurčová.

Žilina 5. októbra (TASR) – Žilinská diecéza adresovala farnostiam v súvislosti s pripravovaným zdražovaním energií dve výzvy. Podľa hovorcu diecézy Zdena Pupíka sa zdražovanie odhaduje na štvornásobok, preto odporučili farnostiam adekvátnejšie nastavenie doterajších zálohových platieb.

"S viacerými farnosťami sme riešili aj zakúpenie nových solárnych a tepelných zariadení, ktoré by svojím výkonom mohli pomôcť pri zásobovaní budov lacnejšou energiou," priblížil Pupík.

 Žilinská diecéza má 12 dekanátov (Bytča, Čadca, Ilava, Krásno nad Kysucou, Kysucké Nové Mesto, Martin, Považská Bystrica, Púchov, Rajec, Turzovka, Varín, Žilina) a 112 farností. Zriadil ju Svätý Otec Benedikt XVI. 14. februára 2008, keď rozhodol o reorganizácii diecéz latinského obradu na Slovensku. Katedrálnym kostolom sa stal kostol Najsvätejšej Trojice v Žiline.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol