Združenia a kraje na východe sa spojili s cieľom výstavby chýbajúcich ciest

27.09.2022 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Na snímke nová trasa cesty prvej triedy v polovičnom profile za mestom Prešov 21. júla 2022. Tento úsek je dlhý takmer 1,7 km a cesta je navrhnutá ako štvorpruhová. FOTO TASR – František Iván.

Kaluža 27. septembra (TASR) – Memorandum o spolupráci podpísali v pondelok (26. 9.) občianske združenia Diaľnica na Zemplín a Náš Prešov spolu s Košickým samosprávnym krajom (KSK) a Prešovským samosprávnym krajom (PSK). Slúžiť má na koordináciu aktivít smerujúcich k výstavbe diaľnice D1 po hranicu s Ukrajinou a dostavbe rýchlostnej cesty R4 po hranicu s Poľskom. TASR o tom informoval predseda občianskeho združenia (OZ) Diaľnica na Zemplín Peter Báthory.

Spolupráca sa týka aj vypracovávania návrhov na legislatívne zmeny podporujúce proces príprav výstavby cestnej infraštruktúry. "Takto chceme odkázať kompetentným predstaviteľom nášho štátu, že celý východ sa spája, a že budeme bojovať spoločne za diaľnice na východ," uviedol Báthory.

Aj predseda KSK Rastislav Trnka a podpredseda PSK Jozef Lukáč pri podpise memoranda v Kaluži poukázali na potrebu spájania sa aktivistov a samospráv s cieľom dobudovania chýbajúcich diaľnic a rýchlostných ciest na východe.

Na pracovnom stretnutí taktiež menovali Radu samosprávy pri OZ Diaľnica na Zemplín, ktorá bude novým poradným orgánom občianskeho združenia. Jej členmi sa stali primátori okresných miest a vybraní starostovia obcí z dotknutého regiónu, ktorí majú plniť úlohu regionálnych lídrov a zabezpečiť tak lepšiu koordináciu činností a aktivít smerujúcich k výstavbe diaľnice na Zemplín.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice