Vstup na historický cintorín v D.Kubíne pre opravu uzatvoria
V rozpočte mesta je na práce vyčlenených približne 40.000 eur.

30.06.2018 | Žilinský kraj | Autor: M.Siváková

Vstup na dolnokubínsky historický cintorín z ulice Aleja slobody bude počas nasledujúceho mesiaca uzatvorený. Dôvodom je oprava centrálneho chodníka. Stavebné práce sa začnú od pondelka 2. júla, termín ukončenia je naplánovaný do konca júla.

„Dočasné uzatvorenie centrálneho vstupu na historický cintorín si vyžiadajú rozsiahle stavebné práce. Ich obsahom bude vybúranie pôvodnej betónovej dlažby na centrálnom chodníku so schodmi vrátane obrubníkov,“ vysvetlil vedúci odboru dopravy, miestneho hospodárstva a cestovného ruchu na Mestskom úrade v Dolnom Kubíne Miroslav Kosmeľ.

Následne sa zrealizuje osadenie parkových obrubníkov a vybudujú sa nové betónové podkladové vrstvy chodníka a schodov. Na nich bude osadená vymývaná betónová dlažba a schodiskový L profil s vymývaným povrchom.

V rozpočte mesta je na práce vyčlenených približne 40.000 eur. Oprava bude realizovaná v závislosti od počasia a priebehu prác. Podľa Kosmeľa sa môže v priebehu realizácie prác zmeniť termín uzávierky vstupu na historický cintorín. „Preto by sme chceli poprosiť občanov mesta o trpezlivosť a o to, aby počas týchto dní využili vrchný vstup na cintorín,“ podotkol.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice