Handlová vlani podala 31 projektových žiadostí, v 19 bola úspešná

12.09.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Na snímke Handpark, samospráva ho ďalej plánuje rozvíjať s miestnou komunitou. V spolupráci s partnermi pripravila adopciu nových drevín, miestni športovci tam vybudovali i rampu pre bajkerov. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.

Handlová 12. septembra (TASR) - Mesto Handlová, mestské organizácie samostatne alebo v spolupráci so samosprávou vlani podali 31 žiadostí na čerpanie mimorozpočtových prostriedkov na rôzne projekty. V 19 prípadoch boli úspešní, s jednou žiadosťou čakajú na vyhodnotenie. Vyplýva to zo štatistiky oddelenia mestských projektov.

"Každý rok podávame viacero projektov, najmä na čerpanie prostriedkov z fondov Európskej únie, v tých sme úspešní v podstate na 100 percent už od roku 2018," skonštatoval vedúci oddelenia mestských projektov Peter Cagáň.

V procese schvaľovania má mesto podľa neho jeden veľký projekt. "Ide o zvýšenie kvality poskytovania služieb. Žiadateľom bol dom kultúry spolu so samosprávou, celkové oprávnené výdavky sú vo výške 207.000 eur," konkretizoval.

V implementácii má samospráva projekty cez päť operačných programov (OP). "Najväčšiu čiastku máme zazmluvnenú cez OP Ľudské zdroje. Ide aktuálne o tri projekty - opatrovateľky, podpora zamestnateľnosti v regióne horná Nitra s rozpočtom 907.000 eur a podpora verejných kapacít v okrese Prievidza, v rámci ktorého sme partnerom mesta Prievidza," priblížil Cagáň.

Z Integrovaného regionálneho operačného programu mesto podľa neho získalo prostriedky na revitalizáciu vnútrobloku na Morovnianskej ceste za 513.000 eur. "Ďalším projektom sú detské jasle, kde máme problémy v súvislosti so zvyšujúcimi sa cenami stavebných materiálov. Z OP Kvalita životného prostredia je to projekt biologicky rozložiteľného komunálneho odpadu, kde čakáme na dodanie vozidla. Z Programu rozvoja vidieka budeme financovať podporu turistickej infraštruktúry," doplnil.

Mesto má aktuálne schválené a v implementácii projekty za 3,15 milióna eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava