Jubilejnú Scénickú žatvu spestrí pouličný program na pešej zóne

25.08.2022 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Martin 25. augusta (TASR) – Sprievodný pouličný program 100. ročníka Scénickej žatvy Divadlo k ľuďom spestrí prvé tri septembrové dni na pešej zóne v Martine. TASR o tom informoval manažér pre záujmovú umeleckú činnosť Turčianskeho kultúrneho strediska (TKS) v Martine Milan Herčut. Doplnil, že Najvyšší kaukliari vo svojich vstupoch pritiahnu pozornosť nielen k sprievodnému programu najstaršieho festivalu ochotníckych divadiel a umeleckého prednesu v Európe, ale aj ostatným podujatiam Scénickej žatvy.

"V programe sme pripravili pre malých hercov dvojicu zábavných a tvorivých divadelných dielní Hravé divadlo, vedených najhravejším z hercov Filipom Hajdukom. Čaro z tvorby nových farebných svetov môžu deti zažiť počas výtvarnej dielne Farebné tóny s lektorkou Nataškou Vaňkovou," uviedol Herčut.

"Detské aj dospelé publikum bude môcť vzhliadnuť bábkovú rozprávku so živou hudbou ´Divočiny´ o obyčajnom Maxovi s neobyčajnou fantáziou v podaní Nezávislého divadelného zoskupenia Odivo. K dobrej nálade prispeje aj predstavenie Dua Kyseli Krastafci Cirkus naopak, kde účinkujú žongléri, čo žonglujú tak, ako divák píska," dodal manažér pre záujmovú umeleckú činnosť TKS. Festival Scénická žatva (30. 8. - 4. 9.) je prehliadkou ochotníckeho divadla, na ktorej sa predstavia najúspešnejšie ochotnícke divadelné súbory a recitátori – víťazi postupových súťaží v umeleckom prednese Belopotockého Mikuláš, Zlatá priadka, FEDIM či Hviezdoslavov Kubín.

Festival organizuje Národné osvetové centrum (NOC), príspevková organizácia Ministerstva kultúry (MK) SR. Záštitu nad festivalom prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. Projekt sprievodného pouličného programu Divadlo k ľuďom je realizovaný s finančnou podporou mesta Martin a Žilinského samosprávneho kraja.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol