V Brezovej pod Bradlom sa uskutoční 30. ročník tradičného jarmoku

17.08.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto. Archív TASR.

Brezová pod Bradlom 17. augusta (TASR) – Jubilejný 30. ročník Brezovského jarmoku – Slávnosti sváka Ragana sa uskutoční na námestí v Brezovej pod Bradlom v piatok a sobotu (19. - 20. 8.). TASR o tom informoval prednosta mestského úradu Ján Michálek. V rámci pešej zóny budú na jarmoku umiestnení remeselníci.

"Pôjde o kováča, košikára, rezbára a je zabezpečený aj predaj remeselných výrobkov, napríklad keramiky, folklórneho oblečenia a podo. Čipkárky budú prezentovať brezovskú čipku a tiež budú ukážky viazania tradičného brezovského perka, čo je vlastne malá kytička z voňavých byliniek," uviedol pre TASR Michálek. Ako doplnil, taktiež bude pokrstený a spustený do predaja nový kalendár mesta na rok 2023.

"Pred úradom budú ženy z denného centra variť tradičné brezovské cestenice a pre deti budú k dispozícii atrakcie a kolotoče. Priamo na námestí na pódiu bude počas celého jarmoku prebiehať kultúrny program, v rámci ktorého vystúpia folklórne súbory, hudobníci, ale aj divadlo pre deti," informoval prednosta mesta.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava