MHD v Trenčíne bude od septembra zabezpečovať nový dopravca

15.08.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: M.Podmaník

Na snímke prezentácia nových autobusov pre mestskú hromadnú dopravu v Trenčíne v pondelok 15. augusta 2022. FOTO TASR - Radovan Stoklasa.

Trenčín 15. augusta (TASR) - Mestskú hromadnú dopravu v Trenčíne bude od začiatku septembra zabezpečovať nový dopravca. Víťazom verejného obstarávania sa stalo konzorcium spoločností TD Transport a Transdev Morava. Informovala o tom hovorkyňa Trenčína Erika Ságová.

Konzorcium sa stalo víťazom verejného obstarávania v konkurencii troch záujemcov vrátane doterajšieho prevádzkovateľa mestskej dopravy SAD Trenčín. TD Transport a Transdev Morava ponúkli cenu o 800.000 eur nižšiu, ako bola cenová ponuka SAD Trenčín. Spoločnosť Autobusy Karlovy Vary z verejného obstarávania vylúčili pre nesplnenie podmienok súťaže. Ako informoval konateľ spoločnosti TD Transport Miroslav Čurgali, MHD v Trenčíne bude zabezpečovať 43 autobusov - 38 štandardných 12-metrových a päť vozidiel bude 18-metrových kĺbových. Konzorcium ich kúpilo z vlastných financií za 12 miliónov eur.

"Väčšina vodičov prešla od bývalého dopravcu do našej spoločnosti s tým, že aktuálne robíme aj nábor nových vodičov. Postupne navážame vozidlá tak, aby sme ich mali 1. septembra k dispozícii. Parkovanie budeme mať na Ulici Ľ. Stárka, zabezpečujeme tankovanie a servis vozidiel," skonštatoval Čurgali.

Všetky vozidlá budú nízkopodlažné, klimatizované a ekologickejšie. Jazdiť budú na stlačený zemný plyn. Autobusy vo farbách mesta Trenčín v kombinácii červenej a bielej budú vybavené wifi, tlačidlom pre otváranie dverí a aj vnútornými informačnými tabuľami, ktoré budú obsahovať informáciu o zastávkach so zvukovými signálmi a hláseniami.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice