Priepasné bude hostiť folkloristov

15.08.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: V.Miček

Ilustračné foto: Archív TASR.

Priepasné 15. augusta (TASR) – Už deviatykrát sa v obci Priepasné v okrese Myjava uskutoční podujatie Muzigantské Priepasné, ktoré má program rozdelený do štyroch dní od 18. do 21. augusta. TASR o tom informoval starosta obce Peter Czere. Obec bude hostiť folkloristov, účastníkov hudobno-tanečných dielní, ako aj folklórne kolektívy.

"Súčasťou podujatia sú muzikantská, tanečná a tento rok aj spevácka škola. Ide o viacdňové letné dielne zamerané na hudobno-tanečné interpretačné štýly. Lektori, ktorí patria k slovenskej špičke, budú tento rok učiť štýly z trnavskej oblasti," uviedol Czere. V sobotu 20. augusta o 19.30 h je pripravený program pre verejnosť.

"Predstavia sa gajdoš Matej Beňo z Bolešova so zoskupeniami Bosoráci a Piechovská muzika, detský folklórny súbor Magdalénka z Modry a domáca ženská spevácka skupina. Záver podujatia bude už tradične patriť vystúpeniu účastníkom tábora," doplnil starosta. Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia a Trenčiansky samosprávny kraj.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol