Turizmus: Vyhliadkové ďalekohľady pribudli nad obcou Krásna Lúka a v Stropkove
.

08.08.2022 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Na snímke pohľad na obec Krásna Lúka z kopca Čierna hora. FOTO TASR – Milan Kapusta , Krásna Lúka 19. apríla 2014

Stropkov/Krásna Lúka 7. augusta (TASR) – Počas aktuálnej letnej turistickej sezóny pribudli vyhliadkové ďalekohľady na rozhľadni nad obcou Krásna Lúka (okr. Sabinov) a kostolnej veži v Stropkove. Prístroje zakúpila z vlastných zdrojov Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska.

"Ďalekohľady sú k dispozícii pre všetkých návštevníkov týchto miest zdarma. Vyznačujú sa zvýšenou odolnosťou voči vandalizmu, a to najmä vďaka masívnej kovovej konštrukcii. Navyše sú hermeticky uzavreté, aby odolali aj tým najnepriaznivejším vplyvom počasia," uviedol výkonný riaditeľ KOCR Severovýchod Slovenska Martin Janoško.

Vyhliadkové ďalekohľady s objektívmi, ktoré majú priemer 10 centimetrov, ponúkajú až 25-násobné zväčšenie. Turisti si takto môžu vychutnať vyhliadkové scenérie na Rozhľadni na Čarnej Hure, ktorá sa vypína na obcou Krásna Lúka, ako aj na renesančnej veži Rímskokatolíckeho kostola Najsvätejšieho Kristovho Tela a Krvi v Stropkove. Ako ďalej informovala krajská organizácia cestovného ruchu, rozhľadňa na Čarnej Hure, ktorú postavili miestni dobrovoľníci, ponúka výhľad na celý horno-šarišský región.

Prostredníctvom vyhliadkového ďalekohľadu môžu návštevníci detailne pozorovať pohoria Branisko, Bachureň, Stráže, Čergov, Spišskú Maguru a Pieniny. Pri rozhľadni pribudla aj oceľová visutá lávka, ktorú vyhotovila a osadila spoločnosť z Lipian. Kostolná veža v Stropkove ponúka panoramatické výhľady na Ondavskú a Laboreckú vrchovinu. Návštevníci Prešovského kraja majú k dispozícii vyhliadkové ďalekohľady aj na Rozhľadni Balažka v Lipanoch, na hrade Šariš a Kalvárii v Prešove.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol