Nezabudnuté remeslá sa vracajú na námestia v Banskej Štiavnici

05.08.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Zo 17. ročníka úspešného podujatia Nezabudnuté remeslá na Námestí sv. Trojice 5. augusta 2017 v Banskej Štiavnici. FOTO TASR - Dano Veselský.

Banská Štiavnica 4. augusta (TASR) – Populárne banskoštiavnické podujatie Nezabudnuté remeslá sa po dvoch pandemických rokoch, kedy sa konali v priestoroch Starého zámku, vracajú opäť na svoje tradičné miesta – Námestie sv. Trojice a Radničné námestie. Uskutočnia sa v sobotu 6. augusta.

"Tohtoročné podujatie bude venované téme ľudovej zábavy. Myslíme si, že po dvoch rokoch útlmu tak urobíme radosť našim verným návštevníkom, a to jednak prostredníctvom vystúpení ľudovej hudby HoŤaPo či folklórneho súboru Poleno, ale aj rozprávaním Kataríny Nádaskej," uviedla pre TASR dramaturgička podujatia Zuzana Patkošová.

"Zároveň sme pripravili zaujímavý program pre deti, v ktorom nebudú chýbať vystúpenia UŽ divadla, tvorivé dielne, maľovanie na tvár či interakcie s naším moderátorom a animátorom v jednej osobe Forgim," dodala.

Už 22. ročník akcie tak ponúkne bohatý sortiment z produkcie približne 130 predajcov ľudovoumeleckých a remeselných výrobkov. Chýbať nebude ani občerstvenie, a to vrátane obľúbených pukanských párancov, bohatý program na dvoch pódiách a sprievodné aktivity. Podujatie, ktoré patrí medzi najnavštevovanejšie v Banskej Štiavnici, zakončí koncert skupiny Čendeš, ktorá hudobne spracúva najmä rusínske motívy.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice