Spoločnosť Metsä Tissue zastaví na jeden deň výrobu vo fabrike v Žiline

11.07.2022 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na snímke papierenský stroj počas výroby toaletného papiera. FOTO TASR - Pavol Ďurčo , 13. september 2011.

Žilina 11. júla (TASR) - Spoločnosť Metsä Tissue v tomto týždni dočasne zastaví na jeden deň výrobu vo fabrike v Žiline. Dôvodom sú extrémne vysoké ceny energií. TASR o tom informovala spoločnosť Metsä Tissue. Doplnila, že ziskovosť bude denne prehodnocovať, pričom vysoké náklady na energie môžu naďalej spôsobovať dočasné zastavenie výroby.

"Spoločnosť vykonáva všetky možné opatrenia na zmiernenie cenových podmienok, aby zabezpečila kontinuitu svojej činnosti a schopnosť dodávať na trhy hygienické potreby. Napriek týmto opatreniam sa situácia v oblasti nákladov stala kritickou a očakáva sa, že bude naďalej veľmi nestabilná. Dočasné zastavenie výroby môže mať za následok aj ďalšie problémy v schopnosti dodávať hygienické výrobky z tkanív," uviedla spoločnosť, ktorá na jeden deň zastaví výrobu aj vo fabrike Kreuzau v Nemecku.

"Usilovne prijímame všetky možné opatrenia na dodávanie hygienických potrieb na trhy západnej a východnej Európy a situáciu denne vyhodnocujeme. Existuje však riziko, že v prípade pretrvávania týchto extrémnych nákladových podmienok dôjde k vypredaniu zásob," povedal senior viceprezident pre strednú Európu spoločnosti Metsä Tissue Tobias Lüning. Spoločnosť Metsä Tissue je súčasťou skupiny Metsä Group. Vo výrobných závodoch v piatich krajinách zamestnáva približne 2500 ľudí. V roku 2021 dosiahol objem predaja celkovú hodnotu 0,9 miliardy eur.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice