V niektorých obciach Banskobystrického kraja sú obmedzenia užívania pitnej vody

01.07.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Banská Bystrica 30. júna (TASR) – O dočasné obmedzenie užívania pitnej vody na iné účely v čase jej nedostatku žiada Stredoslovenská vodárenská prevádzková spoločnosť (StVPS) Banská Bystrica.

Ako vysvetľuje na svojom webe, nepriaznivé klimatické podmienky sa podpísali pod výrazný pokles výdatnosti vodných zdrojov v regióne pôsobnosti spoločnosti, z ktorých je zabezpečovaná dodávka pitnej vody pre odberateľov napojených na vodovody. StVPS ako prevádzkovateľ verejného vodovodu aktuálne obmedzil užívanie vody v prípadoch, ako polievanie záhrad a trávnikov, ihrísk, cestnej zelene, verejných priestranstiev, platí tiež zákaz umývania áut s výnimkou vozidiel používaných na účely zdravotníctva a tiež zákaz napúšťania bazénov.

Výzva sa týka obcí patriacich pod závody Banská Bystrica, ale i Brezno, a to Medzibrod, Beňuš, Čierny Balog, Braväcovo, Jasenie, Predajná, Nemecká, Pohorelá, Polomka, Závadka nad Hronom, Bacúch, Badín, Hronsek, Vlkanová, Povrazník, Poniky, Oravce, Môlča, Ľubietová, Lučatín, Hrochoť, Dúbravica a Dolná Mičiná.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava