Poprad chce pokračovať v odstraňovaní vizuálneho smogu

20.06.2022 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Poprad 19. júna (TASR) – V Poprade už odstránili viaceré reklamné stavby. Mesto chce v eliminácii vizuálneho smogu v podobe nepovolených reklamných stavieb - billboardov, megaboardov a rôznych druhov veľkoplošných reklamných tabúľ pokračovať aj v najbližšom období. Potvrdila to hovorkyňa mesta Jarmila Hlaváčová.

"V roku 2022 sme dohromady odstránili už 25 reklamných stavieb v rôznych častiach mesta, napríklad vedľa štátnej cesty I/18, na Partizánskej, Športovej, Štefánikovej ulici, aj pri nemocnici, pred vstupom do Spišskej Soboty od čerpacej stanice, pred letiskom, aj pri cintoríne," vymenovala Hlaváčová. Okrem toho došlo k odstráneniu nefunkčných telefónnych búdok upravených na reklamné stavby, a to v centre mesta, ale aj na sídlisku Juh a na námestí v mestskej časti Stráže.

"V najbližších dňoch bude odstránených ďalších 11 reklamných stavieb, z toho desať je na výpadovke do Starého Smokovca a jedna na ceste do Veľkého Slavkova. Na získaní povolení k odstráneniu ďalšieho vizuálneho smogu sa permanentne pracuje," dodala Hlaváčová.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol