Na súťaži s drevenými zvieratkami v lese sa zúčastnili stovky detí

16.06.2022 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Na snímke deti s rodičmi v mestských lesoch na Kvetnici v Poprade 16. júna 2022. FOTO TASR - Adriána Hudecová.

Poprad 16. júna (TASR) - Do súťaže Mestskej informačnej kancelárie (MIK) v Poprade Tajomstvá drevených zvieratiek na Kvetnici sa zapojili stovky detí z miestnych materských a základných škôl. Letáčiky so správne vyplneným heslom, ktorého časti mali hľadať v mestských lesoch, odovzdalo 88 kolektívov.

"Aktivity sa zúčastnilo približne 1760 detí, čo je asi pätina všetkých žiakov," uviedla pre TASR riaditeľka MIK Lucia Pitoňáková. Ide o novinku, ktorú si MIK v spolupráci s mestom Poprad a mestskými lesmi pripravila na obdobie pred letnými prázdninami. Prvým heslom bola veta "čerstvý vánok a lesná krása v Poprade na Kvetnici ukrýva sa". Jednotlivé slovíčka boli napísané na drevených zvieratkách, ktoré sa nachádzajú v rôznych častiach lesa. Celkovo je tam umiestnených 11 drevorezieb, ktoré vytvorili v rámci rezbárskeho sympózia vlani na jeseň. Úlohou detí bolo od 24. mája do 14. júna z pozbieraných slov vytvoriť správnu vetu.

"Trieda sa nemusela vydať do mestských lesov len na spoločný výlet, cieľom bolo, aby deti v prírode trávili viac času napríklad aj s rodičmi, súrodencami a kamarátmi a spoznali tak v rámci prechádzky kvetnický lesopark," objasnila Pitoňáková. Všetky prihlásené kolektívy mohli v stredajšom (15. 6.) zlosovaní získať rôzne ocenenia, okrem iného zábavnú prehliadku mesta, premietanie v kine Tatran, sladkosti, či návštevu akvaparku.

"Túto formu súťaže budeme opakovať aj v budúcnosti, prídeme s novým heslom, ktoré možno bude nadväzovať na to tohtoročné a veríme, že oslovíme ešte viac detí," dodáva Pitoňáková. Mestská časť Kvetnica je miestom regenerácie a oddychu nielen pre domácich obyvateľov, ale aj pre turistov. Z Kvetnice vedie viacero značených turistických trás, okruhov, ale aj krížová cesta ku Kaplnke Vzkriesenia pod vrcholom Krížová s nadmorskou výškou 941 metrov. V severozápadnej časti sa nachádza poľovnícky zverník Kvetnica na výmere 21 hektárov s chovom muflónej a diviačej zveri. MIK ponúka záujemcom aj komentované prehliadky tejto mestskej časti, kde sa dozvedia mnohé fakty nielen o histórii, ale aj zaujímavosti z prírody.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice