Združenie miest a obcí hornej Nitry si pripomenulo 30 rokov svojej existencie

07.06.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Na snímke pohľad na centrum obce Kamenec pod Vtáčnikom, okres Prievidza, 5. júla 2019. FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Bojnice 7. júna (TASR) - Združenie miest a obcí hornej Nitry (ZMO HN) si pripomenulo 30 rokov svojej existencie. Pre pandémiu nového koronavírusu sa slávnostný galavečer uskutočnil o rok neskôr, starostovia a primátori okresu Prievidza sa zišli v závere minulého týždňa v Bojniciach.

Združenie založilo 40 starostov a primátorov z hornej Nitry na chate Baník na Remate 29. januára 1991. Prvým predsedom ZMO HN bol vtedajší primátor Prievidze Miloš Souček. V ZMO HN sú združené všetky samosprávy okresu Prievidza, teda 48 obcí a štyri mestá. Od roku 2015 je na čele ZMO HN starosta Kocurian Vojtech Čičmanec. Starostom je nepretržite od roku 1990.

"Za tie roky, ktoré vykonávam funkciu starostu, a za sedem rokov, čo som predsedom ZMO HN, môžem povedať, že samospráva sa vie vždy postaviť za svoje práva i povinnosti, ale vie i spoločne všetkých potiahnuť. K súdržnosti sa snažíme viesť našich kolegov aj pri spoločenských a neformálnych podujatiach. Potom sa aj lepšie rokuje a plnia sa úlohy, ktoré sú na samosprávy kladené," skonštatoval Čičmanec.

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška podotkol, že práca primátora či starostu nie je vôbec jednoduchá. "Spolupráca samosprávneho kraja a miestnych samospráv bola za posledné roky veľmi dobrá, vedeli sme sa zhodnúť, navzájom si pomôcť a len spoločnými silami dotiahneme transformáciu uhoľného regiónu do úspešného konca," dodal Baška.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava