Košické  kúpaliská sa pripravujú na letnú sezónu

06.06.2022 | Košický kraj | Autor: TASR

Na snímke príprava kúpaliska Červená hviezda na letnú sezónu v Košiciach 11. mája 2022. FOTO TASR – František Iván.

Košice 5. júna (TASR) – Košické mestské kúpaliská sa chystajú na letnú sezónu. Práce realizujú tak, aby v prípade priaznivého počasia bolo kúpalisko Rumanová pripravené na otvorenie od 17. júna a kúpalisko Červená hviezda od 25. júna. Pre TASR to povedal námestník riaditeľa pre ekonomiku spoločnosti Tepelné hospodárstvo (TEHO) Štefan Ferencz.

Prípravné práce podľa jeho slov spočívajú najmä v čistení bazénových telies, odzimovaní a príprave technológií na úpravu bazénovej vody, priestorov zázemia či samotného areálu. Čo sa týka noviniek, pripravujú rozšírenie plochy na kúpalisku Rumanová o ležovisko, ktoré bude zriadené na streche zázemia kúpaliska.

"Ide o vytvorenia terasovitého priestoru na umiestnenie ležadiel a slnečníkov," spresnil Ferencz s tým, že ukončenie prác predpokladajú do začiatku sezóny. Nevylučujú však, že by sa tento termín mohol predĺžiť vzhľadom na zlú dostupnosť materiálov a stavba by tak bolo hotová až koncom júna. Na kúpalisku Červená hviezda aktuálne pracujú na zastrešení vodnopólového bazéna s výstavbou zázemia na jeho celoročnú prevádzku.

"Z uvedeného dôvodu bude časť areálu neprístupná pre verejnosť. Priebeh prác by však iným spôsobom nemal obmedziť prevádzku kúpaliska," doplnil.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol