Dni mesta Prešov ponúknu vystúpenia, koncerty a výstavy

03.06.2022 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Na snímke Dni mesta Prešov. Archív TASR.

Prešov 3. júna (TASR) - Po dvojročnej pauze sa v Prešove od pondelka 6. júna do soboty 11. júna opäť uskutočnia dni mesta. Návštevníkom ponúknu vystúpenia, koncerty a rôzne aktivity. Organizátormi podujatia sú mesto Prešov a Park kultúry a oddychu (PKO). TASR o tom informovala výkonná asistentka riaditeľky PKO Patrícia Nagyová.

Prvé dva dni osláv budú patriť prešovským umelcom a umeleckým kolektívom jednotlivých mestských i súkromných prešovských škôl. Večerné programy vyplnia rôzne kapely. Bábkové divadlo spod Spišského hradu odohrá v pondelok na Floriánovej ulici rozprávku a po jej skončení sa bude v Caraffovej väznici uskutoční vernisáž výstavy divadelných výprav spomenutého divadla. Podvečer vystúpi Victoria Linnen.

"Celý slávnostný týždeň sa v Caraffovej väznici a v priestoroch pred ňou ponesie v duchu divadla, tanca, výtvarného umenia a podvečerných koncertov," povedala Nagyová s tým, že rovnako v stredu (8. 6.) sa predstavia hudobníci. Na štvrtkovom (9. 6.) folklórnom dni sa predvedú prešovské folklórne súbory. Ľudovú hudbu v modernom šate predstaví speváčka Veronika Rabada s kapelou.

"Prešovský trojičný jarmok sa uskutoční vo štvrtok. Jarmočníci v dobových odevoch i tento rok priblížia návštevníkom historické obdobie jarmokov v meste. Predvedú viac či menej známe ľudové remeslá a tiež tradície, ktoré sa v meste a kraji po dlhé stáročia zaužívali," priblížila Nagyová.

Novinkou prešovského Montmartru je zdieľané pódium, ktoré bude pred Caraffovou väznicou k dispozícii v piatok. Môže na ňom vystúpiť ktokoľvek, kto by chcel predviesť svoju výnimočnosť. Počas týždňa sa tiež predstavia divadlo Crocus či Art Studio SOM ONE. Počas víkendu organizátori, mesto Prešov a PKO pripravili pre návštevníkov bubnovú šou, uličnú párty a vystúpenie tanečníka, choreografa a DJ Laciho Strikea. Pre deti i dospelých budú pripravené celodenné atrakcie.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol