Nitra získala dotácie na rekonštrukciu svojich športovísk

02.06.2022 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Nitra 2. júna (TASR) – Mesto Nitra zrekonštruuje viaceré športoviská. Zásluhou dotácie z Fondu na podporu športu investuje viac ako 900.000 eur do opravy futbalového štadióna i tenisovej haly. Pre futbalový klub ČFK Nitra sa radnici podarilo získať dotáciu vyše 253.000 eur, ďalších takmer 169.000 eur tvorí spolufinancovanie mesta.

"Zámerom projektu je oprava havarijného stavu budovy a zvýšenie kapacít na trénovanie. Opravia sa šatne, sociálne zariadenia a sprchy. Vznikne možnosť využívať tieto priestory aj počas prázdnin. Objekt má vyše 40 rokov a doteraz neprešiel žiadnou významnejšou stavebnou opravou a rekonštrukciou," uviedol viceprimátor

Daniel Balko. Dotáciu v hodnote necelých 296.000 eur poskytne Fond na podporu športu aj na opravu tenisového areálu na sídlisku Chrenová. Mesto k nej v rámci spolufinancovania pridá ďalších 197.000 eur. "Projekt pokračuje v modernizácii novej tenisovej haly zateplením strešného plášťa a zateplením obvodových stien v prízemnej časti. Hala má už viac ako 20 rokov a doteraz neprešla žiadnou väčšou rekonštrukciou," dodal Balko.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol