Súkromný investor plánuje v Jazernici pripraviť pôdu na výstavbu domov

30.05.2022 | Žilinský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Jazernica 30. mája (TASR) - Súkromný investor plánuje pripraviť časť územia obce Jazernica v okrese Turčianske Teplice na výstavbu 24 rodinných domov. V projekte počíta s individuálnou bytovou výstavbou (IBV) na poľnohospodárskej pôde, náklady na prípravné práce odhadol na 2,4 milióna eur.

"Nová IBV sa má rozkladať na ploche približne 1,77 hektára v západnej časti obce na 24 parcelách, ktoré sú v súčasnosti využívané ako orná pôda," spresnila žilinská spoločnosť Proxima v zámere, ktorý predložila orgánom na posúdenie vplyvov na životné prostredie. Investor plánuje zabezpečiť urbanistické, verejné technické a dopravné vybavenie územia v podobe výstavby komunikácie, chodníka, verejného vodovodu, dažďovej kanalizácie a rozvodov elektrickej energie.

IBV budú tvoriť rodinné domy s jedným podlažím, prípadne s obytným podkrovím s priemernou podlahovou plochou približne 150 štvorcových metrov (m2). "Umiestnenie obytnej zóny v danej lokalite má podporu obce Jazernica, ktorá sa snaží stabilizovať počet obyvateľov dostupným bývaním," priblížil investor v zámere. Hlavným účelom projektu je podľa neho poskytnúť priestory pre rozšírenie obytnej zóny obce s logickou väzbou na existujúcu vybudovanú infraštruktúru a vytvoriť priestor na moderné bývanie vidieckeho charakteru.

 

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol