V Skalici organizujú premiérový ročník podujatia Do búdy na Hurbánka

23.05.2022 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Na snímke návštevníci podujatia s názvom Deň otvorených búd prechádzajú vinohradom v okolí mesta Skalica. 22. októbra 2016 FOTO TASR – Martin Palkovič

Skalica 23. mája (TASR) – Premiérové podujatie Do búdy na Hurbánka sa uskutoční v sobotu (28. 5.) v extraviláne mesta Skalica. TASR o tom informoval výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj. Svoje vzorky poskytne pre návštevníkov viac ako 60 vinárov.

"Ide o nové podujatie, ktoré nadväzuje na tradičnú jesennú aktivitu Deň otvorených búd. Je to jedna z najvýznamnejších aktivít občianskeho združenia (OZ) Vínna cesta Záhorie, ktoré je členom našej organizácie. Jesenné podujatie sa už dlhodobo teší veľkej popularite nielen u Skaličanov, ale aj návštevníkov regiónu zo širokého okolia. Veríme, že to bude podobné aj s touto novou aktivitou," uviedol Lidaj.

Združenie pripravilo pre záujemcov Vinohradnícku mapku. "Podľa nej si môžu návštevníci vytypovať trasu, ktorou sa pustia, respektíve vinárov, ktorých chcú v tomto ročníku navštíviť. Na výber bude 64 otvorených búd, v ktorých bude možné ochutnať víno príslušného 'búdara' a občerstviť sa z jeho ponuky," informoval predseda OZ Vínna cesta Záhorie Ľudovít Bránecký. Ako uviedol, na trase prechádzky medzi vinohradmi sa bude nachádzať viacero občerstvení.

"Návštevníci si v nich budú môcť zakúpiť aj skalický trdelník. K vstupenke získajú okrem mapky aj kapsičku s pohárom. Výdajné miesta výbavy budú dve. Aby sa návštevníci netrápili s ťažkými batohmi, bude fungovať služba na zvoz vína. Miesto jeho výdaja je v aktuálnom sídle nášho združenia," doplnil Bránecký.

"Úroveň destinácie sa hodnotí aj podľa toho, či vie ponúknuť návštevníkom dobré jedlo a pitie. Ku kvalitnej gastronómii nepochybne patria aj špičkové vína. Každé takéto podujatie je dôkazom, že aj v našom regióne vieme takéto vína vyrobiť," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice