Petržalka s NTS SR pripravuje 18. ročník Petržalskej kvapky krvi

26.04.2022 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Bratislava 26. apríla (TASR) – Bratislavská Petržalka pripravuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou (NTS) SR Petržalskú kvapku krvi. V poradí 18. ročník výjazdového dobrovoľného darovania krvi sa uskutoční 5. mája v Dennom centre seniorov na Osuského ulici. Mestská časť pripomína, že sa treba vopred registrovať. TASR o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

"Pre pandémiu sme posledné dva roky túto akciu zorganizovať nemohli. O to viac a radi privítame darcov na tohtoročnej kvapke krvi, na ktorú sa zatiaľ prihlásilo viac ako 40 záujemcov," skonštatovala Marcela Zacharová, vedúca oddelenia sociálnych vecí miestneho úradu, ktoré podujatie zastrešuje.

Záujemcov zároveň upozorňuje na to, že nie u každého je darovanie krvi možné. Ak totiž človek nespĺňa základné kritériá na darovanie krvi alebo ak vstupná prehliadka na mieste preukáže nízku hladinu hemoglobínu či nízky tlak, členovia transfúznej služby mu z bezpečnostných dôvodov krv neodoberú.

Poznamenala, že vítaní sú tiež prvodarcovia. Záujemcovia sa môžu registrovať vopred telefonicky na číslach 0947 487 069 a 0947 487 065 alebo elektronicky prostredníctvom e-mailovej adresy socialne@petrzalka.sk. Je potrebné tak urobiť do 3. mája. Petržalská kvapka krvi sa uskutoční 5. mája od 8.00 do 11.30 h.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava