Na detských ihriskách košických MŠ pribudli nové atrakcie

14.04.2022 | Košický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Košice 13. apríla (TASR) – Za približne 320.000 eur vymenilo mesto Košice 141 prvkov na 26 ihriskách v 17 areáloch materských škôl (MŠ) a jedných jasliach v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Informuje o tom na svojej webovej stránke s tým, že modernizáciou pôvodných hracích prvkov a osadením nových zvýšili bezpečnosť a zmenšili pravdepodobnosť úrazu detí.

Prvú etapu zrealizovali v závere uplynulého roka, takmer za 146.000 eur obnovili ihriská v MŠ Čordákova, Dénešova, Kežmarská, Kovaľská, Nešporova, Obrancov mieru 16 a 20, ako aj v Detských jasliach na Jesennej ulici.

V rámci druhej etapy v uplynulých týždňoch vymenili v sume takmer 175.000 eur 80 herných prvkov na 14 ihriskách pre deti v MŠ Boženy Němcovej, Družicová, Bernolákova, Budanova, Poľná, Ovručská, Watsonova, Miškovecká a MŠ Za Priekopou v Myslave.

„Môžu sa voziť na nových kolotočoch či využívať vláčiky s tunelmi a vagónikmi, veže so šmykľavkou a rebríkom, trampolíny, lezecké zostavy s lanovou sieťou alebo domčeky s kresliacou tabuľou. Popritom si oddýchnu na nových lavičkách,“ dodáva mesto.

Postupne chce investovať do všetkých dvorov MŠ. V jeho zriaďovateľskej pôsobnosti je dokopy 56 MŠ.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol