Fiľakovo do užívania odovzdalo nové odborné učebne v troch ZŠ

14.04.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Fiľakovo 13. apríla (TASR) – Samospráva Fiľakova v stredu odovzdala do užívania nové odborné učebne v trojici základných škôl (ZŠ), ktoré vytvorila vďaka dotáciám Miestnej akčnej skupiny (MAS) Partnerstvo Južného Novohradu. Odborné učebne s moderným vybavením majú prispieť k skvalitneniu odborného a inkluzívneho vzdelávania žiakov. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Klaudia Mikuš Kovácsová.

Nová učebňa techniky s odborným vybavením a učebnými pomôckami pribudla v ZŠ Štefana II. Koháriho s vyučovacím jazykom maďarským. V učebni sú žiakom k dispozícii pracovné dielenské stoly, zveráky, píly, kladivá a ďalšie pomôcky.

V ZŠ Farská lúka pribudla učebňa určená na výučbu IT technológií a predmetu malý ekologický farmár. Okrem dielenských stolov budú môcť žiaci na vyučovaní využívať aj novú interaktívnu tabuľu, dataprojektor či 3D tlačiareň. Na oboch školách boli v rámci projektov vykonané aj stavebné a rekonštrukčné práce.

V ZŠ Školská sa vďaka získaným financiám podarilo obnoviť už existujúcu učebňu informatiky. Nové IT vybavenie má skvalitniť vyučovanie rôznych predmetov a zároveň škole znížiť náklady na energie.

"Dokopy sme vytvorili odborné učebne približne pre 40 žiakov ZŠ, ktoré neslúžia len Fiľakovčanom, ale aj deťom z celého regiónu. Celkovo investície vyšli na 71.000 eur, z toho 48.000 eur boli dotácie," uviedol primátor mesta Attila Agócs. Trojica projektov má podľa mesta zvýšiť pripravenosť žiakov na každodenný život a ďalšie odborné vzdelávanie.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol