Cyklobus do Karpát z Trnavy bude jazdiť aj v roku 2022

14.04.2022 | Trnavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Trnava 13. apríla (TASR) - V máji sa opäť vracia na cesty "Cyklobus do Karpát", ktorý odvezie cyklistov aj turistov za novými zážitkami v Trnavskom kraji. TASR o tom informovala Katarína Čučková z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.

Jazdiť bude od 7. mája každú sobotu až do 24. septembra na vynovenej trase Trnava – Horné Orešany – Dobrá Voda – Piešťany – Vrbové – Brezová pod Bradlom – Prietrž a späť. Organizácia týmto projektom nadväzuje na minuloročné jazdy.

"Máme pre cyklistov novinku. Pridali sme novú zastávku v Prietrži na Záhorí a zvýšili sme kapacitu vozíka na bicykle. Zároveň ponúkame cestujúcim možnosť rezervovať si miesto pohodlne vopred na webstránke," uviedla manažérka rozvoja destinácie KOCR Trnavský kraj Petra Hencelová.

Cyklobus odvezie 24 cyklistov alebo peších turistov a 20 bicyklov. Nastúpiť a vystúpiť bude možné na ktorejkoľvek zastávke. Lístky budú dostupné on-line alebo priamo u vodiča. "S cyklobusmi sme minulý rok začali najmä z dôvodu, že sme si vypočuli cyklistické komunity a partnerské oblastné organizácie cestovného ruchu. V tomto roku opätovne spustíme aj Cyklobus od vody k vode zo Seneckých jazier cez Jelku do Čilistova a podporíme aj Cyklobus na Žitnom ostrove," doplnila výkonná riaditeľka KOCR Trnavský kraj Agáta Mikulová.

Novinkou je pre cestujúcich z Trnavy možnosť zapožičania si elektrobicykla. Táto novinka umožní aj starším alebo kondične menej zdatným cyklistom užiť si dlhšie trasy. "Pri rezervácii miesta v cyklobuse je možné zaškrtnúť, že je záujem o požičanie elektrobicykla a ten bude pristavený 15 minút pred stanoveným časom odchodu na autobusovej stanici v Trnave," informovala Čučková.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice