V Poprade postupne odstraňujú nefunkčné telefónne búdky

12.04.2022 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Ilustračné foto: Archív TASR.

Poprad 11. apríla (TASR) - V najväčšom meste pod Tatrami začali s postupným odstraňovaním nefunkčných telefónnych búdok. Časom sa z nich stali nepovolené reklamné stavby a aj tieto objekty tak prispeli k ďalšiemu rozširovaniu vizuálneho smogu v Poprade. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti.

V zmysle príslušných ustanovení stavebného zákona začala samospráva búdky upravené na reklamné plochy odstraňovať všade tam, kde sú postavené na mestských pozemkoch a bez akéhokoľvek právneho vzťahu s mestom. V týchto dňoch sa tak odstraňujú búdky v centre mesta na Štefánikovej a Mnoheľovej ulici, na námestí Sv. Egídia, uliciach Dominika Tatarku a Joliota Curie, ale aj na ulici L. Svobodu na sídlisku Juh.  

"Je to ďalší krok v boji proti vizuálnemu smogu a za krajšie verejné prostredie v Poprade. Máme v pláne aj ďalej v rámci zákonných možností regulovať vonkajšiu reklamu tak, aby vzhľad verejného priestoru nadobudol novú kvalitu s obmedzením rušivých prvkov,“ uviedol v tejto súvislosti primátor Popradu Anton Danko.

Dodal, že vďaka novele stavebného zákona sa urýchlili procesy na stavebnom úrade a samospráva tak mohla pristúpiť aj k odstraňovaniu bilbordov. Zatiaľ demontovali tri pri ceste I/18, sedem ďalších reklamných stavieb na Partizánskej ulici, štyri obojstranné bilbordy pri cestách I/18 a I/66, ako aj reklamnú stavbu na Športovej ulici. Vo všetkých prípadoch ide o nepovolené plochy na pozemkoch vo vlastníctve mesta. S odstraňovaním vizuálneho smogu na celom území bude radnica pokračovať aj v nasledujúcich týždňoch.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice