Po Partizánskom jazdí veľkonočný autobus
Podnadpis článku...

08.04.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: TASR

Partizánske 8. apríla (TASR) - Kraslice, vence či korbáče nájdu cestujúci v autobuse mestskej hromadnej dopravy (MHD) v Partizánskom. Do prevádzky ho uviedli v piatok spolu s deťmi zo Základnej školy (ZŠ) R. Jašíka, po cestách v meste bude jazdiť minimálne do konca Veľkej noci.

S myšlienkou prišla občianska iniciatíva Partizánske - Náš domov. Veľkonočný autobus i s polepom s jarnou tematikou nie je prvým takto vyzdobeným v Partizánskom, počas Vianoc tam jazdil vianočný autobus.

"Sme veľmi radi za túto príležitosti a deti sa mohli odviezť prvým veľkonočným autobusom. Deti z toho mali veľký zážitok, pretože tieto sviatky sú sviatkami jari, niečoho nového a aj tento autobus je niečo nové v našom meste," zhodnotila riaditeľka ZŠ R. Jašíka Kristína Kellner Šimková.  

Konečne sa podľa nej uvoľnili opatrenia, mesto tak začína žiť, akcie realizujú i v školách, deti tiež môžu odísť zo školských lavíc do ulíc.  

Veľkonočný autobus zabezpečila občianska iniciatíva v spolupráci so zmluvným dopravcom. "Videli sme to ako príležitosť spraviť radosť tým najmenším, hlavne v tejto ťažkej dobe. Venovali sme tomu trochu úsilia, ide skôr o symbolické gesto," povedal obchodný manažér SAD Prievidza Štefan Straka.

Dopravca spolupracoval i na výzdobe vianočného autobusu. "Zistili sme, že hlavne počas víkendov tam bol 300- až 400-percentný nárast cestujúcich, malo to tak veľký úspech. Hlavne na sídlisku Šípok bol autobus plný, najmä rodinami s deťmi. Má to aj reálny význam v podobe pritiahnutia cestujúcich do autobusov, aj v dnešnej dobe, keď ide cena palív extrémne vysoko," dodal Straka.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice