Folklórna Rontouka prinesie vystúpenia i tkanie rekordného pokrovca
Festival v Klenovci ponúkne folklór, ukážy remesiel i dobré jedlo.

20.06.2018 | Banskobystrický kraj | Autor: B.Caban

 Vystúpenia folklórnych súborov (FS) zo Slovenska i zahraničia, prezentácie ľudových zvykov, tkanie rekordného pokrovca, jarmok remesiel či tradičné dvory gastronomických špecialít. To všetko a mnoho iného obsahuje program aktuálneho 40. ročníka gemersko-malohontských folklórnych slávností Klenovská Rontouka, ktorá sa v dňoch 21. až 24. júna koná v obci Klenovec v okrese Rimavská Sobota.

Ako TASR informovala Stanislava Zvarová z Gemersko-malohontského osvetového strediska, ktoré je jedným z organizátorov, program sa tohto roku výnimočne začína už vo štvrtok o 19.00 h v kultúrnom dome v Tornali v Revúckom okrese. Predstaví sa belgický FS Drieske Nijpers spolu s detským FS Šafáriček z Tornale a FS Vepor z Klenovca.

V piatok 22. júna od 10.00 h vystúpia domáce i zahraničné FS v Dome kultúry J. Francisciho Rimavského v Hnúšti. Následne od 15.00 h až do nedele bude miestom slávností už tradične obec Klenovec,“ dodala Zvarová.

Zaujímavosťou tohtoročnej Rontouky je podľa nej pokus o utkanie rekordného pokrovca. „Chceme sa ho počas 24 hodín pokúsiť utkať čo najdlhší. Pozývame všetkých, ktorí sa chcú o tento rekord posnažiť s nami, aby sa zapojili a prišli. Tkáme aj v noci s našou odbornou garantkou Ľubou Žilkovou z Kokavy nad Rimavicou,“ zakončila Zvarová.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice