Sociálny taxík prepraví i ľudí na vozíku

05.04.2022 | Trenčiansky kraj | Autor: A.Moštková

Na snímke: V Prievidzi 17. augusta 2005 slávnostne uviedli do užívania sociálny taxík FOTO TASR - Pavol Remiaš.

Bánovce nad Bebravou 5. apríla (TASR) - Službu sociálneho taxíka v Bánovciach nad Bebravou môžu po novom využiť i ľudia, ktorí sú odkázaní na invalidný vozík. Nové vozidlo so zdvíhacou plošinou tam uviedli do prevádzky koncom marca. Informovala o tom bánovská radnica v tlačovej správe.

"Nové vozidlo prostredníctvom vyššej karosérie umožní aj ľahší nástup a výstup z vozidla, prinesie klientom väčší komfort jazdy a celkové skvalitnenie tejto služby," skonštatovala radnica. Sociálny taxík je určený pre vybrané cieľové skupiny obyvateľov mesta - ťažko zdravotne postihnutých občanov a ich sprievodcov, seniorov a občanov s obmedzenou schopnosťou pohybu.

Službu v Bánovciach nad Bebravou začal v máji 2018 prevádzkovať Slovenský Červený kríž, územný spolok Topoľčany na základe plnenia komunitného plánu rozvoja sociálnych služieb v spolupráci s mestom a za jeho finančnej podpory prostredníctvom poskytnutia každoročnej účelovej dotácie z rozpočtu. "Opodstatnenie tejto služby občanom dokazuje aj to, že vodič doteraz prepravil klientov v rámci 29.273 jázd," dodala samospráva.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice