V Topoľčanoch zrekonštruujú fontánu na Námestí M. R. Štefánika

04.04.2022 | Nitriansky kraj | Autor: D.Švelková

Ilustračné foto: Archív TASR.

Topoľčany 3. apríla (TASR) – Mesto Topoľčany zrekonštruuje fontánu na Námestí M. R. Štefánika. Fontána zdobí centrum 20 rokov. Každú sezónu sa pred jej spustením vykonávala údržba, čistenie aj drobné opravy, čas sa však podpísal na technológii, rozvodoch, použitých materiáloch i celkovej funkčnosti. Aby vodná atrakcia nespustla, je potrebné pristúpiť k dôkladnejšej rekonštrukcii a obnove, ktorá sa začne v najbližších dňoch. Informoval o tom magistrát.

Od pondelka (4. 4.) sa začnú búracie práce na fontáne. Tie budú pozostávať z demontáže starých rozvodov a zariadení, strhnutia hydroizolačných fólií, odstránenia poškodeného betónového dna nádrže a ďalších prác potrebných na inštaláciu novej technológie, priblížila radnica.

Rozmiestnenie penových dýz so svietidlami vytvorí nový efekt, ktorý bude hrou vody a svetla. Ďalším spestrením bude 24 vodných prúdov po obvode. Fontána získa nový architektonický a výtvarne atraktívnejší výraz. Lemovanie z kameňa po obvode hornej hrany bazéna fontány a vonkajší obklad zvislej obvodovej steny fontány zostávajú zachované.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol