Cestári v Nitrianskom kraji získali techniku za takmer pol milióna eur

01.04.2022 | Nitriansky kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Nitra 1. apríla (TASR) – Cestári v Nitrianskom kraji dostali novú techniku. Regionálna správa údržby ciest (RSÚC) si tento týždeň od Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) prevzala autá a traktory v hodnote viac ako 481.000 eur.

Nová technika pôjde do stredísk v Komárne, Leviciach, Šali, Zlatých Moravciach a Nitre. Jej súčasťou sú nové valníkové a skriňové autá určené na údržbu ciest a odstraňovanie následkov po autonehodách.

Od nákupu nových vozidiel očakávame zvýšenie bezpečnosti, zlepšenie vplyvu na životné prostredie a v neposlednom rade zníženie prevádzkových nákladov na opravy a údržbu,“ uviedol riaditeľ RSÚC Nitra Peter Privalinec.

Súčasťou techniky sú aj nové traktory. Využívať sa budú predovšetkým na zimnú a letnú správu a údržbu cyklochodníkov medzi Nitrou a Vrábľami a na Ponitrianskej cyklomagistrále.

Cyklotrasy intenzívne budujeme, preto musíme venovať zvýšenú pozornosť aj ich správe a údržbe tak, aby boli stále pripravené pre verejnosť,“ skonštatoval predseda NSK Milan Belica.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava