Brány ZOO v Spišskej Novej Vsi sa otvoria 1. apríla

30.03.2022 | Košický kraj | Autor: A.Hudecová

Na snímke ZOO v Spišskej Novej Vsi. Archív TASR.


Spišská Nová Ves 30. marca (TASR) – Spišskonovoveská zoologická záhrada otvorí po zime svoje brány pre verejnosť v piatok 1. apríla. „Pre návštevníkov sme si tento rok pripravili novinky z chovateľskej činnosti v podobe nového druhu, ide o skupinu svišťov prériových, ktoré majú aj nové chovné zariadenie,“ uviedol pre TASR riaditeľ ZOO Karol Dzurik.

Opravené, zmodernizované a zväčšené chovné zariadenie má aj orol stepný. Z návštevníckeho servisu zrekonštruovali sociálne zariadenia, bufet a terasu pri ňom. „Vyrobili sme tiež nové smerové tabuľky pre lepšiu orientáciu v areáli,“ doplnil riaditeľ s tým, že návštevníci sa môžu tešiť na prírastky v skupine surikát, kôz kamerunských, kôz walliských, raciek hortobágyských, ale aj na zebu zakrslého.

Riaditeľ očakáva, že nová sezóna bude návštevnícky úspešná, podobne ako tá minuloročná. Od vzniku ZOO v roku 1989 bola podľa neho rekordná a zvieraciu ríšu v Spišskej Novej Vsi si prišlo pozrieť takmer 138.000 návštevníkov. Aj tento rok plánujú organizovať kultúrne či vzdelávacie podujatia, ktoré majú doplniť program.

Pandémia nás minulý rok zasiahla tak, že sme ZOO otvorili o tri týždne neskôr, ako bolo plánované a pavilón Aquaterra bol od 1. novembra 2021 do konca januára zatvorený. Inak je otvorený celoročne,“ dodal Dzurik s tým, že aj napriek obmedzeniam bol vlaňajšok mimoriadne úspešný.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol