Zrekonštruovaná časť interného oddelenia nemocnice je v prevádzke

30.03.2022 | Prešovský kraj | Autor: A.Hudecová

Na snímke počiatočné práce pri výstavbe nového centrálneho príjmu v levočskej nemocnici. V Levoči, 1. októbra 2019. EASYFOTO TASR - Adriána Hudecová.


Levoča 29. marca (TASR) – Zrekonštruovaná časť interného oddelenia levočskej nemocnice je v prevádzke. Obnovou, ktorá sa začala ešte vlani, prešli tri štandardné a jedna nadštandardná pacientska izba, sociálne zariadenie i kúpeľňa. Uviedol to riaditeľ nemocnice František Lešundák s tým, že projekt prospeje nielen pacientom, ale aj personálu.  

Investícia do tejto časti predstavovala 150.000 eur. Zrealizovali sa aj nové rozvody elektroinštalácie či kyslíka, ktorých kapacita sa zvýšila. Jednotlivé lôžka zrekonštruovanej časti interného oddelenia majú po obnove prístup k zvýšenej koncentrácii kyslíka. Vymenili sa tiež podlahy, obklady, dlažby i svietidlá.

V blízkej budúcnosti je plánovaná aj rekonštrukcia jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS). „V súčasnosti už máme schválený rozpočet, ktorý vyčleňuje finančné prostriedky aj na túto rekonštrukciu,“ dodal Lešundák.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice