O premenovaní Leninovej ulice vo V. Úľanoch rozhodne referendum po voľbách

29.03.2022 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Ilustračné foto: Archív TASR.


Veľké Úľany 29. marca (TASR) – Obec Veľké Úľany v okrese Dunajská Streda  je jednou z posledných na Slovensku, ktorá má ulicu pomenovanú po vodcovi ruského proletariátu Vladimírovi Iľjičovi Leninovi. V blízkej dobe na tom neplánuje podľa starostu Františka Gőgha nič meniť a o ďalších krokoch by malo rozhodnúť referendum tamojších obyvateľov po tohtoročných komunálnych voľbách.

„Pred desiatimi či dvanástimi rokmi bola u nás občianska iniciatíva na premenovanie niektorých ulíc, vrátane tejto,“ uviedol starosta pre TASR. Nakoniec však nedošlo k dohode pri nových názvoch.

Obyvateľom Leninovej ulice názov podľa starostu neprekáža, za premenovaním vidia najmä praktické okolnosti – potrebu vybavovania nového občianskeho, vodičského preukazu a ďalšie administratívne úkony, a do toho sa veľmi nehrnú. 

 „Nemám s terajším názvom problém ani ja, je to história,“ doplnil Gőgh. Referendum o premenovaní by sa podľa neho malo uskutočniť vo Veľkých Úľanoch s približne 4670 obyvateľmi až po tohtoročných jesenných komunálnych voľbách.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava