Na Divadelnej Žiline súťažili mladí divadelníci a recitátori

29.03.2022 | Žilinský kraj | Autor: M.Jaroš

Na snímke žiaci z Divadelného krúžku Všade dobre, ZŠ a MŠ Višňové počas súťažnej prehliadky Divadelná Žilina s inscenáciou Tri prasiatka v Žiline dňa 25. marca 2019. FOTO TASR - Erika Ďurčová

Žilina 28. marca (TASR) – Mladí divadelníci a recitátori súťažili v pondelok v Bábkovom divadle Žilina na regionálnej prehliadke Divadelná Žilina 2022 o postup do krajského kola v štyroch kategóriách. Krajské kultúrne stredisko v Žiline o tom informovalo na sociálnej sieti.  

V kategórii detskej dramatickej tvorivosti získal postup súbor DeDiSú zo Základnej školy (ZŠ) Lichardova v Žiline za inscenáciu Čo prežívaš ty, čo prežívam. Autorsky ju pripravili Andrej Opálený a kolektív.

V kategórii recitačných kolektívov postúpil súbor Vaša banda zo Základnej umeleckej školy (ZUŠ) F. Špániho v Žiline s inscenáciou Chlapci a chrobáky autora Júliusa Satinského.

V kategórii divadlo mladých sa na krajskom kole predstaví Teatro in vitro zo ZUŠ L. Árvaya v Žiline s inscenáciou Ja samú seba utopím mnou autora Filipa Štrbu.

V kategórii divadlo dospelých postúpil do krajského kola súbor Art VAMO zo Žiliny s inscenáciou Dušo, Domo, Ingrid a ich deň "D" autora Andreja Opáleného.

Regionálnu prehliadku Divadelná Žilina 2022 pripravilo Krajské kultúrne stredisko v Žiline. Vyhlasovateľom a odborným garantom súťaže je Národné osvetové centrum v Bratislave.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

27. septembra - Spomienka na výročie výstavby zvonice

150. výročie kultúrno-historickej pamiatky Zvonička v Novej Bani.

27. septembra - Zemplínsky festival duchov a strašidiel

Michalovce, michalovský kaštieľ, areál

28. – 29. septembra - Dožinky na hrade Červený Kameň

Častá, hrad