Na Bottovej otvorili centrum pomoci pre utečencov z Ukrajiny

28.03.2022 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Na snímke otvorenie veľkokapacitného asistenčného centra pomoci pre utečencov z Ukrajiny v Bratislave 28. marca 2022. FOTO TASR - Jaroslav Novák.

Bratislava 28. marca (TASR) - V Bratislave otvorili veľkokapacitné asistenčné centrum pomoci pre utečencov z Ukrajiny. Zriadilo ho hlavné mesto v spolupráci so štátom, neziskovým a súkromným sektorom v priestoroch bývalej dočasnej autobusovej stanice na Bottovej ulici. Centrum bude fungovať nepretržite a utečencom poskytne kompletnú pomoc. Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informovali zástupcovia hlavného mesta a štátu.

Centrum by malo dokázať obslúžiť v prípade potreby až 2500 ľudí za deň. Okrem stravy tu nájdu aj potrebné informácie, priestor na oddych a vybavenie si potrebnej dokumentácie. Oddelenie tu má aj cudzinecká polícia.

K dispozícii majú utečenci zdravotnú, právnu, psychologickú i sociálnu pomoc. Požiadať môžu aj o dávku v hmotnej núdzi. V centre sú taktiež aj detské kútiky. Pôsobia tu aj neziskové organizácie a svojich zástupcov tu má aj štát.

Vybraná lokalita v priestoroch bývalej dočasnej autobusovej stanici na Bottovej je podľa magistrátu ideálna z pohľadu logistiky, dopravy i kvalitného zázemia.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice