Kežmarok získal medzinárodné ocenenie Európske mesto športu 2022

25.03.2022 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Kežmarok 25. marca (TASR) – Mesto Kežmarok ocenila nezisková organizácia ACES Europe, partner UNESCO, titulom Európske mesto športu 2022. Na medzinárodnom podujatí konanom v Kaplnke sv. Huberta v talianskom Turíne sa okrem primátora mesta Jána Ferenčáka zúčastnila aj poslankyňa mestského zastupiteľstva, úspešná slovenská zjazdárka Janka Gantnerová. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Barbora Sosková.

"Toto ocenenie patrí všetkým Kežmarčanom a beriem ho ako záväzok naďalej rozvíjať športového ducha v obyvateľoch nášho mesta. Šport považujem za skvelú príležitosť, ako spájať ľudí všetkých vekových kategórií pri udalostiach, ktorých hlavnou myšlienkou je nielen pohyb a vzájomná tolerancia, ale aj súdržnosť a úcta," uviedol k oceneniu Ferenčák. Ako podotkol, samospráva pre aktuálny rok pripravila viac ako 130 športových podujatí.

Nezisková organizácia ACES Europe udeľuje tituly od roku 2001 v desiatich kategóriách - svetové, európske a americké hlavné mesto, región, mesto, ostrov, rezort, komunita, mesto športu, športová a zdravá spoločnosť. Hlavným cieľom je oceniť význam športu v danom meste či komunite a podporiť jeho ďalší rozvoj v športovej oblasti.

Oceňovanie za účasti zástupcov UNESCO a Európskeho parlamentu sa zvyčajne koná začiatkom roka v Bruseli, pre pandémiu nového koronavírusu sa tento rok presunulo na marec. Ako Sosková doplnila, Európskym hlavným mestom športu pre rok 2022 sa stal Haag, Svetovým mestom športu Madrid a Európskym regiónom športu taliansky Piemonte.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol