Spoločnosť Versaco v Hnúšti rozšíril svoje výrobné priestory
Podnadpis článku...

24.03.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke z 25.2.2016 zrekonštruovaná budova niekdajšej miešiarne gumárenských zmesí v priemyselnom parku v Hnúšti, v ktorej vyrába spoločnosť Versaco. FOTO TASR - Branislav Caban

Hnúšťa 24. marca (TASR) – Spoločnosť Versaco, ktorá v Hnúšti v okrese Rimavská Sobota už šesť rokov vyrába autopríslušenstvo, vlani rozšírila svoje výrobné priestory o novú zrekonštruovanú budovu. S mestom Hnúšťa firma aktuálne rokuje i o odkúpení ďalších pozemkov v priemyselnej zóne. TASR o tom informoval primátor mesta Roman Lebeda.

"Spoločnosť má záujem postaviť nové moderné skladové priestory, aby súčasné sklady mohla využiť na ďalšie rozšírenie výroby a vytvorenie nových pracovných miest," priblížil Lebeda s tým, že samospráva túto ideu víta. Versaco v Hnúšti vyrába rôzne autopríslušenstvo, v nedávno rozšírených priestoroch prevádzkuje i vlastný e-shop.

"Náš výrobný sortiment zahŕňa puklice na kolesá automobilov, škrabky na ľad, metličky na sneh, ale aj umývacie kefy či kryty na skrutky kolies. Naše výrobky putujú do viac ako 20 krajín Európy," uviedol riaditeľ spoločnosti Erik Gál. Firma si od mesta prenajala nové priestory ešte v roku 2020, pre pandémiu ich rekonštrukciu uskutočnila až vlani. Prízemie objektu využíva na výrobu a montáž zimného a letného sortimentu, na poschodí pritom vznikli skladové priestory.

Celkové náklady na rekonštrukciu budovy podľa spoločnosti presiahli sumu 300.000 eur. Spoločnosť Versaco vznikla v roku 2007 v Rimavskej Sobote, do priestorov niekdajšieho závodu Technická guma v Hnúšti sa presťahovala v roku 2016. V súčasnosti zamestnáva približne 60 ľudí.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol