Prešov odpustí poplatky za letné terasy aj v tomto roku

24.03.2022 | Prešovský kraj | Autor: M.Černý

Ilustračné foto: Archív TASR.

Prešov 23. marca (TASR) - Majitelia kaviarní a gastro prevádzok v Prešove môžu požiadať o umiestnenie sezónnych letných terás. Mesto Prešov odpustí podnikateľom poplatky za umiestnenie terás aj v nadchádzajúcej sezóne. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

"Všetkých majiteľov a prevádzkovateľov kaviarní či reštaurácií chcem ubezpečiť, že mesto Prešov k nim bude ústretové aj v tomto roku. Už teraz môžu počítať s tým, že im opäť odpustíme všetky poplatky za umiestnenie terás," uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová.

Žiadosť o povolenie umiestnenia sezónneho letného exteriérového sedenia a terasy pre poskytovanie služieb občanom a návštevníkom mesta Prešov pre letnú sezónu 2022 musí byť podaná minimálne 30 dní pred požadovaným termínom užívania verejného priestranstva. Je možné ju podať prostredníctvom Kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej ulici v Prešove, respektíve elektronicky.

Formulár žiadosti, ako aj potrebné informácie sú zverejnené na webstránke mesta Prešov www.presov.sk. Žiadatelia o umiestnenie exteriérových sedení musia mať voči mestu Prešov vyrovnané všetky pohľadávky.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol