PSK na zvýšenie miezd vodičov vyčlenil takmer 1,5 milióna eur

23.03.2022 | Prešovský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Prešov 22. marca (TASR) - Vodiči a prevádzkový personál prímestskej dopravy v Prešovskom samosprávnom kraji (PSK) si prilepšia. Kraj vyčlenil od 1. apríla na zvýšenie ich miezd takmer 1,5 milióna eur. TASR o tom informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

"Do konca tohto roka sme vyčlenili na zvýšenie miezd takmer 1,5 milióna eur, z toho na mzdy vodičov takmer 1,3 milióna eur a na mzdy technicko-hospodárskych zamestnancov zhruba 213.000 eur. Celkovo ide už o šieste zvyšovanie miezd vodičov od roku 2018," priblížil predseda PSK Milan Majerský.

Ako povedal, presné zvýšenie miezd bude závisieť od výkonov, druhu turnusu, fondu pracovného času a ďalších prevádzkových charakteristík výkonu vodiča. Na mzdy vodičov je však podľa neho v konečnom dôsledku vyčlenená takmer polovica fixných nákladov na vykonaný kilometer tejto služby, čo predstavuje 44 percent, pri celkových nákladoch je to tretina, približne 34 percent.

Zvýšenie miezd vodičov sa dotkne všetkých dopravcov PSK, teda SAD Prešov, SAD Humenné, SAD Poprad a BUS Karpaty. Aktuálne zamestnávajú títo dopravcovia viac ako 640 vodičov a zhruba 100 technicko-hospodárskych zamestnancov.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol