TTSK: Zverejnil zoznam voľných pracovných miest pre Ukrajincov

21.03.2022 | Trnavský kraj | Autor: D.Ondrušková

Ilustračné foto: Archív TASR.


Trnava 21. marca (TASR) - Zoznam voľných pracovných príležitostí pre utečencov pred vojnou na Ukrajine zverejnil Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Uplatnenie môžu nájsť v organizáciách jeho zriaďovateľskej pôsobnosti v oblasti školstva, kultúry či sociálnej starostlivosti, informoval o tom predseda Jozef Viskupič.

"Ľuďom, ktorí utiekli z Ukrajiny a na Slovensku požiadali o dočasné útočisko, sme sa rozhodli poskytnúť viaceré formy pomoci. Zabezpečili sme im ubytovanie, stravu, tlmočenie do slovenčiny, psychologickú aj materiálnu pomoc či bezplatnú prímestskú autobusovú dopravu. V našich kultúrnych organizáciách, školských zariadeniach a zariadeniach sociálnych služieb sme vytypovali vhodné voľné pracovné príležitosti. Zverejňujeme ich v špeciálne vytvorenej sekcii našej webovej stránky a priebežne ich aktualizujeme. Verím, že aj takto prispejeme k adaptácii ľudí z Ukrajiny v Trnavskom  kraji a pomôžeme im postaviť sa na nohy," uviedol Viskupič.

Ukrajinci a ich rodinní príslušníci, ktorým bola schválená žiadosť o poskytnutie dočasného útočiska, môžu na Slovensku pracovať bez ďalších povolení. Môžu sa uchádzať napríklad o pozície odborných pracovníkov v Hvezdárni a planetáriu Milana Rastislava Štefánika v Hlohovci. V Galérii Jána Koniarka v Trnave je voľná pozícia PR manažéra. Voľné pracovné miesta spolu s ďalšími užitočnými informáciami sú na webovej stránke kraja.

TTSK priebežne hľadá dobrovoľníkov, ktorých úlohou bude koordinácia pomoci pre utečencov v Galante a ďalších mestách. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na krajpomaha@trnava-vuc.sk.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice