SAD Lučenec plánuje modernizáciu vozového parku
Plánuje nakúpiť takmer 70 vozidiel.

21.03.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Lučenec 20. marca (TASR) – Slovenská autobusová doprava (SAD) Lučenec plánuje modernizáciu svojho vozového parku, spoločnosť chce nakúpiť takmer 70 nových autobusov pre mestskú a medzimestskú dopravu. Vyplýva to z oznámenia o vyhlásení verejného obstarávania zverejneného vo vestníku Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO).

Autobusový dopravca z južného Slovenska plánuje nakúpiť vysokoenvironmentálne nízkopodlažné autobusy mestskej a medzimestskej dopravy v troch rôznych dĺžkach, spoločne ide o 67 vozidiel. Zákazka je rozdelená do štyroch častí a celková predpokladaná hodnota predstavuje viac ako 16,5 milióna eur. Spoločnosť nákup plánuje financovať s pomocou európskych zdrojov.

Ako pre TASR uviedla vedúca manažérka integrovaného manažérskeho systému SAD Lučenec Nikola Ľalík, hlavným cieľom spoločnosti je modernizáciou vozového parku poskytnúť cestujúcej verejnosti kvalitnejšie a modernejšie dopravné služby. SAD Lučenec aktuálne prevádzkuje vyše 200 autobusov a zabezpečuje verejnú dopravu v okresoch Lučenec, Poltár, Rimavská Sobota a Revúca.
 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava