Senica získala takmer 400.000 eur na zateplenie základnej školy

16.03.2022 | Trnavský kraj | Autor: V.Miček

Ilustračné foto: Archív TASR.

Senica 16. marca (TASR) – Mesto Senica získalo z Environmentálneho fondu na zateplenie Základnej školy (ZŠ) V. Paulínyho-Tótha 398.840,76 eura. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová. Škola pozostáva z troch objektov – učebňové pavilóny, spojovacia chodba a telocvičňa. "Práce pozostávajú zo zateplenia obvodového plášťa a strechy, respektíve stropu pod dreveným krovom. Tým príde k celkovým úsporám prevádzkových nákladov a docieli sa vyšší komfort," uviedla pre TASR Moravcová.

Mesto vyčlenilo na stavebné práce na zateplení základnej školy z rozpočtu mesta 648.617,27 eura. "Keďže ide o nemalú sumu, hľadali sme aj iné zdroje na prefinancovanie danej akcie. Podali sme žiadosť o poskytnutie finančných prostriedkov formou dotácie z Environmentálneho fondu, v ktorej sme boli úspešní. Ušetrené peniaze môžeme teraz investovať napríklad aj do verejného osvetlenia," doplnil primátor mesta Martin Džačovský.

Úspešným zhotoviteľom stavby na základe výsledku verejného obstarávania sa stala spoločnosť Stavomal Slovakia z Galanty. "Financovanie danej akcie bolo rozložené a rozpočtované z prostriedkov mesta v roku 2021 a v roku 2022. Stavebné práce sa začali v auguste a vykonávajú sa bez obmedzenia vyučovacieho procesu. Predpokladané odovzdanie stavby je koncom apríla," doplnila hovorkyňa mesta.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice