Ďalšou zónou v PAAS bude od 21. apríla Hlavná stanica – Blumentál

10.03.2022 | Bratislavský kraj | Autor: J.Gruchalák

Ilustračné foto: Archív TASR.

Bratislava 10. marca (TASR) – Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa 21. apríla rozšíri o ďalšiu lokalitu, tentoraz o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste. Registrovať sa do systému regulovaného parkovania môžu obyvatelia od 9. marca, odkedy si môžu zakúpiť parkovacie karty. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Zóna je ohraničená ulicami Pražská, Žabotova, Palárikova, Dobšinského, Smrečianska, Legionárska, Karadžičova, Mlynské nivy, Ul. 29. augusta, Poľná (v úseku Ul. 29. augusta – Sasinkova), Mickiewiczova, Kollárovo námestie, Námestie 1. mája, Hodžovo námestie a Štefánikova.

"Regulácia a kontroly v zóne začnú platiť od 21. apríla 2022. Od tohto termínu tak bude možné parkovať tu len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po zaplatení hodinového parkovania," podotýka bratislavský magistrát. Registráciu je možné vybaviť na webovej stránke www.paas.sk, kde sú zverejnené aj všetky informácie o pravidlách regulovaného parkovania. Pri prípadných problémoch s registráciou alebo v prípade otázok môžu obyvatelia zavolať na infolinku 0800 222 888, napísať môžu cez kontaktný formulár, poriadia im tiež na niektorom z klientskych centier.

PAAS začal od 10. januára platiť v prvých troch lokalitách, a to Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Od 23. marca sa systém rozšíri o lokalitu Starý Ružinov-východ, počas mája až júla by sa mali zapojiť aj ďalšie ružinovské lokality.

"Spoločne tak bude zaregulovaná už veľká časť centrálnej oblasti Bratislavy, kde je veľký nápor na parkovanie nielen od rezidentov, ale aj dochádzajúcich za prácou či službami," doplnilo hlavné mesto, ktoré na príprave nových regulovaných zón pracuje aj s ďalšími mestskými časťami.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

26. apríla – Otvorenie turistickej sezóny v skanzene Svidník

SNM-Múzeum ukrajinskej kultúry

26. – 27. apríla - Vínne trhy

Krušičova kúria, Radničné námestie Pezinok

27. apríla - Ružindolská degustácia vín

Ružindol