Tekovská Breznica vlani tepelne zrekonštruovala úrad
Tento rok plánuje opraviť školu.

08.03.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Na snímke Obecný úrad v Tekovskej Breznici 22. novembra 2019. EASYFOTO TASR - Jana Vodnáková.

 

Tekovská Breznica 8. marca (TASR) – V obci Tekovská Breznica v okrese Žarnovica zrekonštruovali koncom uplynulého roku kúrenie obecného úradu. Jeho obnova s využitím obnoviteľných zdrojov energie sa zrealizovala v celkovej sume 123.323 eur, s päťpercentnou spoluúčasťou obce. Peniaze obec získala z eurofondov.

Tento rok ešte plánujeme upraviť z vlastných zdrojov vonkajšie a vnútorné priestory obecného úradu,“ uviedol pre TASR starosta Jozef Dolinaj. Ešte predtým v budove úradu, ktorý v obci stojí už viac ako 120 rokov, prerobili sociálne zariadenia. Práce im preplatili z prostriedkov za testovanie obyvateľstva na nový koronavírus.

Tento rok by chceli realizovať aj finančne náročný projekt rekonštrukcie kúrenia základnej školy s materskou školou s využitím obnoviteľných zdrojov energie. Schválená suma z eurofondov na rekonštrukciu je vo výške 483.937 eur. „Všetko ale stojí na procesoch verejného obstarávania. Museli sme totiž urobiť nové verejné obstarávanie, ktoré práve prebieha,“ pripomenul starosta.

Verejné obstarávanie na projekt rekonštrukcie kúrenia obecného úradu bolo podľa neho v poriadku. „Obecný úrad aj školu nám vyhrala rovnaká firma, ale posúdenie verejného obstarávania na školu robil iný kontrolór, ktorému to už nevyhovovalo,“ priblížil aktuálne problémy obce starosta.

V roku 2021 samospráva opätovne podala žiadosť o dotáciu na envirofond na projekt rekonštrukcie, revitalizácie a intenzifikácie čistiarne odpadových vôd (ČOV). „Už v roku 2020 sme na envirofond podali žiadosť aj na dobudovanie kanalizačných zberačov v častiach obce Kamenie a Zemianské a revitalizáciu a intenzifikáciu ČOV. Už rok sa ale naša žiadosť nachádza medzi nerozhodnutými,“ konštatoval Dolinaj.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava