Prioritou riaditeľky zoo J. Hanuliakovej sú aj nové výbehy

08.03.2022 | Bratislavský kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.


Bratislava 7. marca (TASR) – Prioritou staronovej riaditeľky zoologickej záhrady v Bratislave Júlie Hanuliakovej bude stabilizácia stavu zvierat a pokračovanie v projektoch nových výbehov. Za najväčší projekt nasledujúceho obdobia označila nový výbeh pre medveďa. TASR o tom informovala Alexandra Ritterová zo ZOO.

Podľa Hanuliakovej pripravujú aj kontaktný motýlí dom, nový priestor pre ary, mačky divé, pávy, rozšírenie ponuky a kvality občerstvenia v ZOO. "Pokračujeme v obľúbených zážitkových programoch, pripravujeme zaujímavé eventy a mnohé iné zlepšenia pre naše zvieratá a návštevníkov," povedala riaditeľka.

Hanuliaková vyhrala výberové konanie a opätovne nastúpila na pozíciu riaditeľky ZOO Bratislava 1. marca. O jej návrate rozhodli 24. februára poslanci mestského zastupiteľstva. Túto zoo už viedla od novembra 2020 do júna 2021. Funkcie sa vtedy vzdala pre zánik jej slovenského občianstva, keďže počas pobytu v Spojených štátoch amerických získala aj americké občianstvo. To jej formálne bránilo vykonávať funkciu. Vedením bol od 24. júna 2021 dočasne poverený zamestnanec organizácie Tomáš Hulík.