Na hrade Modrý Kameň budú počas prázdnin zážitkové prehliadky

07.03.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: J.Poliak

Ilustračné foto: Archív TASR.

Modrý Kameň 6. marca (TASR) - Slovenské národné múzeum – Múzeum bábkarských kultúr a hračiek, hrad Modrý Kameň, pripravuje v čase jarných prázdnin školákov z Banskobystrického kraja špeciálne zážitkovej prehliadky, počas ktorých budú detskí návštevníci plniť rôzne úlohy v expozíciách múzea.

Ako informuje vedenie múzea, deti spoznajú život na hradoch v období stredoveku. „Vyskúšajú si, aké to bolo, keď sa písalo atramentom a husím brkom, spoznajú staré zabudnuté písmo a vyskúšajú si stredoveké zbrane aj hračky. S pomocou pracovných listov si preskúšajú svoju pozornosť a vydajú sa po stopách Balašovcov, rodu, ktorý vlastnil hrad a neskôr aj kaštieľ skoro 600 rokov,“ približuje múzeum.

V expozícii hračiek deti zistia, aké rôznorodé hračky sú v zbierkach. Zoznámia sa s hračkami dievčenskými, chlapčenskými, pravekými, aj súčasnými a porovnajú rozdiely medzi hračkami staršími a dnešnými.

„Návštevníci spoznajú aj bábky, ktoré pomocou bábkohercov ožívali počas predstavení a dnes už oddychujú v múzeu. Predstavujú rôzne postavičky a líšia sa aj spôsobom, akým ich bábkar vodí. Odvážni návštevníci si vodenie bábok aj vyskúšajú,“ informuje múzeum. V tvorivej dielni bude príležitosť využiť kreativitu pri navrhovaní a výrobe vlastnej hračky.

Múzeum bude sprístupnené od pondelka do piatka (7. - 11. 3.) v čase od 9.00 do 16.00 h. Posledný vstup do múzea bude o 15.00 h.

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

19. apríla - Slávnostné uvedenie Zámockej Medoviny

Smolenický zámok

20. apríla - Otvorenie letnej turistickej sezóny na hornej Nitre

Bojnice

20. – 21. apríla - Bratislavské mestské dni

Bratislava