O financie z participatívneho rozpočtu R. Soboty sa uchádza 10 projektov

04.03.2022 | Banskobystrický kraj | Autor: TASR

Ilustračné foto: Archív TASR.

Rimavská Sobota 4. marca (TASR) – O finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta Rimavská Sobota sa uchádza desiatka občianskych projektov. Samospráva pre ne vyčlenila 20.000 eur, obyvatelia mesta môžu za jednotlivé projekty hlasovať do konca marca. Mesto o tom informuje na svojej webovej stránke.

"Hlasovanie prebehne formou hlasovacieho lístka vhodením do urny v kancelárii podateľne mestského úradu alebo internetovým hlasovaním. Hlasovať za návrhy projektov je povolené jedenkrát a hlas je možné odovzdať maximálne trom projektom," priblížila samospráva.

Do participatívneho rozpočtu mesta sa zapojila desiatka projektov zameraných na úpravu verejných priestorov, kultúrne, pohybové a záujmové aktivity, budovanie komunitnej infraštruktúry či inovatívne riešenia problémov životného prostredia. Maximálna výška podpory pre jeden projekt je 3000 eur.

Spomedzi uchádzačov môže verejnosť podporiť vytvorenie tvorivých dielní, vydanie publikácie o histórii občianskeho združenia Hájik či inováciu mládežníckej šatne na hokejovom štadióne. O financie sa uchádzajú aj projekty na zvýšenie bezpečnosti jazdiarne, dovybavenie detského ihriska na Novej Sobôtke, revitalizáciu atletickej dráhy či basketbalového ihriska. Jeden z projektov má za cieľ riešiť problém s odpadmi v Novej Sobôtke, ďalšie dva sa týkajú výsadby zelene v mestskej časti Vyšná Pokoradz.

 

Klientská zóna

U nás sa dejú veci

U nás sa dejú veci

29. marca – 1.apríl Tradičná slovenská Veľká noc

Múzeum oravskej dediny v Zuberci

29. marca – 1. apríl Veľká noc na hrade Beckov

29. marca - Ekumenický pašiový sprievod

Mlynská ulica Košice